Hasznos információk

Fontos tudnivalók

A napi vezetési idő legfeljebb 9 óra, amely hetente két alkalommal 10 órára emelhető.

Az egyheti vezetési idő az 56 órát, két egymást követő hét során a 90 órát nem haladhatja meg.

A megszakítás nélküli vezetési idő négy és fél óra. Ezt követően meg kell szakítani a vezetési időt. A megszakítás időtartama minimum 45 perc. A vezetésközi szünet felosztható két részre, az első legkevesebb 15 perces, a második 30 perces időtartamra. A maximális egybefüggő 4,5 órás vezetés után viszont kötelező a háromnegyed órás vezetési szünet kivétele! A vezetés közi szünet idején munka nem végezhető.

A napi pihenőidő egy fő vezető esetében legalább 11 óra. Ez az időtartam hetente három alkalommal – a hétvégi pótlás mellett – 9 órára csökkenthető.

A heti pihenőidő, ha a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki a pihenőidőt, megszakítás nélkül 45 óra. Ha a gépkocsivezető a heti pihenőidejét nem a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki akkor a legkevesebb pihenőidő 24 óra lehet.
A hét közben csökkentett napi pihenők elmaradt időtartamai (maximum 3*2 = 6 óra) a heti főpihenővel egyben kell kivennie a gépkocsivezetőnek.

Amennyiben a program nem teszi lehetővé a fenti szabályok betartását, úgy 2 gépkocsivezető részvétele szükséges!
2 gépkocsivezető folyamatosan 21 órát tölthet úton, ezután 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szálláshelyen eltölteni.

A buszvezetők – akik szombat-vasárnap is dolgozhatnak – a hét bármely napján kivehetik a heti pihenőjüket.

Megrendelést kizárólag a gépkocsivezetőkre vonatkozó jogszabályok betartása mellett tudjuk vállalni.

Az eseti különjárati személyszállításra vonatkozó szerződés a megrendelő írásbeli megrendelésével (e-mailen) valamint a megrendelés  visszaigazolásával jön létre. A szerződés tartalmát a megrendelésben és visszaigazolásban foglalt adatok képezik.

A KRESZ értelmében Magyarországon autóbusszal a legnagyobb megengedett sebesség:

lakott területen belül 50 km/h
lakott területen kívül 70 km/h
autópályán 80 km/h. 100 km/h

Click here to add your own text

Minden jog fenntartva 2018 © Copyright - PT Travel Kft. - Az oldalt készítette: webrev'art